Operation Clean Sweep

Vervuiling van onze oceanen door kunststoffen en microplastics kwam de laatste jaren en maanden geregeld onder de aandacht. Een lang onderschat wereldwijd probleem. Operation Clean Sweep (OCS) is een initiatief van de Europese kunststofverwerkende industrie om vervuiling van ons milieu reeds in de productieketen sterk te reduceren.  Bekina als bedrijvengroep wenst een leidende rol te vervullen binnen de kunststofsector en zeker op het gebied van duurzaamheid.

Geen contaminatie tijdens het lossen van korrels

Voor het spuitgieten van onze producten koopt Bekina Indurub kunststofkorrels (pellets) aan. Tijdens de levering van deze korrels kan het gebeuren dat er bijvoorbeeld een zak scheurt. Hierdoor kunnen er kunststofkorrels en -stof in het milieu terechtkomen en zo in onze waterlopen en wereldoceanen. Om dit correct aan te pakken zullen er binnenkort signalisatieborden ‘Operation Clean Sweep’ geplaatst worden, voorzien van het nodige poetsgerief. Op die manier maken we alle betrokkenen (eigen medewerkers en vrachtwagenchauffeurs) bewust van de noodzaak om ieder verlies aan pellets meteen op te ruimen.

Kunststofkorrels en -stof binnen de bedrijfsmuren


Ook binnen de bedrijfsmuren gelden de principes van OCS, opdat er geen kunststofkorrels of -stof in onze omgeving terechtkomen. Bekina Indurub operatoren en techniekers gaan iedere dag steeds verder in het opsporen en reduceren van kunststof-stof bronnen en pelletverliezen. Met een kraaknette fabriek, en aangename werkplek als resultaat.
Meer informatie op:
www.opcleansweep.eu